frank bond, paul bond, alasca, dandelion, het andere geluid uit volendam, docu, bnn

Documentaire 'Het andere geluid van Volendam' (dutch)

Wednesday, 1 April 2015

PERSBERICHT

Er waait een nieuwe wind door Volendam. In de documentaire Het andere geluid van Volendam, die zaterdag 2 mei op NPO3 te zien is, volgt regisseur Allard Detiger de muzikale carrière van de broers Frank en Paul Bond en hun bands AlascA en Dandelion. Zij proberen los te breken van het hechte maar soms ook beklemmende leven in het muziekdorp. Met hun eigen muziek en een eigen platenlabel willen ze een alternatief bieden voor de commerciële Volendamse palingsound die het pittoreske IJsselmeerdorp niet alleen in Nederland maar ook ver daarbuiten beroemd heeft gemaakt.

De documentaire laat zien hoe lastig het voor de broers is om onder het stigma van de Volendamse palingpop uit te komen. Binnen Volendam, maar ook in de rest van Nederland worden zij geconfronteerd met de moeilijkheden rondom hun kunstzinnige idealen. Waar ze in Volendam afwijken omdat ze voorlopers zijn in een nieuwe opkomende scene, is het daarbuiten knokken tegen de vooroordelen die bestaan rond het dorp waar ze zijn geboren.

Met muziek als kapstok vertelt Het andere geluid van Volendam een dorpsverhaal over jongeren uit een hechte gemeenschap die de wereld in willen trekken om hun dromen te verwezenlijken, maar zich ook verbonden voelen met de plek waar ze vandaan komen. 

Het andere geluid van Volendam is zaterdag 2 mei 2015 om 22.35 uur te zien bij BNN op NPO 3.

In de maand april is Het andere geluid van Volendam te zien tijdens een aantal speciale voorvertoningen met aansluitend een optreden van Frank bond (AlascA) en Paul Bond (AlascA en Dandelion).

woensdag 1 april  -  Het Ketelhuis Amsterdam (première)
zaterdag 11 april  -  Pop en Cultuurhuis PX, Volendam
zondag 19 april  -  De Nieuwe Anita, Amsterdam
donderdag 23 april  -  Noorderlicht, Amsterdam
zaterdag 25 april  -  De Groene Zwaan, De Rijp
donderdag 30 april  -  Manifesto, Hoorn
 

poster, het andere geluid van volendam